Teurastamossa onnistuu tuottajan toiveiden mukaan erilaiset palvelut: ruhopalautukset kokonaan tai puolikkaat, elinpalautukset, sarvipalautukset ja taljapalautukset. Ilmoittakaa samalla kun ilmoitatte eläimiä, mikäli haluatte palautuksena jotain.
Tuottajan niin ilmoittaessa ruho voidaan välittää kokonaisena leikkaamoon tai vaikka puolikas ruho, jolloin teurastamo ostaa toisen puolikkaan. Elinpalautukseen voi valita yksittäisiä elimiä tai vaikka kaikki: maksa, sydän, häntä, munuaiset, kieli ja elinliha. Teurastamo välittää ruhon mukana elimet leikkaamoon.
Sarvet tai talja voidaan jättää toiveiden mukaan talteen. Talja voidaan suolata tai jättää suolaamatta. Taljoille tarjoamme yhteistyökumppanimme Vainion Taljatukun kautta kuljetuksen Ruotsiin käsittelyyn. Mikäli talja halutaan jonnekkin muualle, niin tuottaja vastaa itse taljan noudosta teurastamolta. Vaihtoehtoja taljojen käsittelyyn Suomessa on vähän, mutta esimerkiksi Vilskin käsittelee. Tuottajat myös järjestävät yhteiskyytejä Viroon.
Teurastamon yhteydessä toimii Pirkanmaan Lihapalvelu Oy, joka palvelee teitä tuottajapalautusasioissa. Pirkanmaan Lihapalvelu on räätälöidyn lihanleikkaamisen asiantuntija. Lihapalvelu leikkaa ja toimittaa lihat toiveidenne mukaisesti ja sovitussa aikataulussa. Kun olette teurastamon kanssa sopineet palatuksesta ja teurastuspäivä on tiedossa, olkaa yhteydessä Lihapalveluun.
Tuottajapalautukset, leikkuupalvelut ja pakkaaminen
Juha Huoponen 040 528 7601
Puh. 03 511 5535, info(@)lihapalvelu.fi
www.lihapalvelu.fi
Pääkkösentie 59
38200 Sastamala
p. (03) 514 1533
toimisto@lihahietanen.fi